DIY sittebenker for viderekomne

Hei alle sammen

Da var det en stund siden sist, tiden flyr og nå er det allerede 2014 !!!!! Godt nytt år til dere alle.

Jeg la ut bilder før jul på en juleutstilling (se forrige innlegg). Her hadde jeg snekret sammen noen lange sittebenker, som jeg har fått mange henvendelser på. Veldig koselig med tilbakemeldinger og så gøy at flere vil at jeg skal legge ut en DIY oppskrift på disse. Dette er en benk som jeg ikke vil anbefale å starte på om du ikke har holdt på med en del snekkerier tidligere. Jeg hadde ikke noen mal før jeg begynte så det er litt vanskelig å forklare ned til minste detalj. Men jeg skal prøve så godt jeg kan så kanskje det er forståelig for noen av dere ;)

Først tegnet jeg en skisse over hvordan jeg så for meg sluttresultatet:Jeg målte opp hvor lang, høy og bred jeg ville at den skulle være, deretter var det bare å finne ut av hvilke lekter jeg skulle bruke. Når du beregner størrelsen på lektene må du huske at føttene skal stå i kryss, slik at lektene du kutter må være lengre enn høyden på benken: Jeg skriver ikke målene på lektene her siden det helt sikkert er forskjell på hvor store benker dere skal lage. (Mine benker ble 3meter lange).

Neste skritt er å få riktig vinkel på lektene. Her kan man gjøre det enkelt med å lage seg en mal på et papir, tegn opp høyden og bredden på et ark og da har du i prinsippet en mal du kan måle vinklene ut ifra:


Krysset på arket tilsvarer de lektene du skal bruke til bein på benken. Tegningen må være i den samme størrelsen som du vil at beina på krakken skal være ellers blir det ikke riktig :) Når du har tegnet opp riktig størrelse kan du legge tegningen oppå lektene og streke opp vinklene. Her er det viktig å være nøye på mm ellers vil ikke benkene bli rette.

Deretter pusser du over alle kanter og beiser alle delene før du setter det sammen.

Først legger du de lange lektene (som du skal sitte på) med passe stort mellomrom, deretter skrur du sammen lektene som skal danne setet med korte lekter på denne måten:


Husk å forborre alle hull før du skrur ellers sprekker treverket.
Når setet er satt sammen er det klart for neste steg, nemlig føttene:


Føttene har jeg satt sammen før jeg setter de på setet. Det er litt vanskelig å forklare alt ,så jeg legger ut flere bilder så kan dere se hvordan jeg har gjort det.

Som du ser har jeg brukt en kloss imellom beinene, der hvor selve krysset i beinet er. Dette har jeg gjort slik at det skal se pent ut og bli stødig. Klossene ser slik ut før de ble satt sammen med beinene.Vinklene her sier seg selv når du har laget tegningen jeg beskrev tidligere i beskrivelsen. For å sette sammen beina har jeg brukt slike skruer/bolter:

Ellers bruker du skruer til å skru fast beina i setet på denne måten:

Legger ut flere bilder så kan dere se litt hvordan den er skrudd sammen fra forskjellige vinkler:

Det kan være greit å benytte en lang rundstokk som du skrur fast i hvert bein for å stive av krakken:


Tips som kan være greie å ta med seg: bruk et borstativ som man setter på drillen for å bore rette hull, da slipper du å få problemer med at skruene ikke går igjennom hullene:

Ellers må du regne med at treverket vrir seg om du skal ha lange benker, mine benker står inne og etter at treverket tørket har de lengste lektene vridd seg ganske mye, hadde benken vært i bruk og ikke bare utstilling vil jeg tro at det hadde hjulpet, men bare vær obs på at dette kan skje med dine benker også om det blir for lange lekter.

Her er iallefall det ferdige resultatet:


Dette ble en elendig forklaring, men det er bare å spørre om det er noe uklart så får jeg satse på at et bilde sier mer enn 1000 ord ;)

Lykke til!

#sittebenker #krakker #diy #handygirl #interiør #interior #inspirasjon #inspiration

Én kommentar

lykkemisjonen

18.01.2014 kl.15:09

Du lever jammen opp til navnet Handygirl ja ;)

handygirl

18.01.2014 kl.21:16

lykkemisjonen: he he takk for det ;-) Ha en fin kveld!

Skriv en ny kommentar

handygirl

handygirl

34, Oslo

Handygirl er en blogg hvor jeg skriver om alle mine rare og kreative påfunn. Bloggen kommer til å handle mest om interiør, men også andre fritidssysler. Jeg elsker alt med fart og spenning, så fallskjermhopping, strikkhopping, rafting++ er bare noen av mine artige sprell. For tiden jobber jeg som dekoratør og interiørdesigner, mange av mine prosjekter kan du se her på handygirl. Jeg har tidligere jobbet med lysdesign, boligstyling og interiørprosjekter både til privatpersoner og offentlig. Navnet Handygirl har jeg valgt fordi jeg rett og slett liker å lage ting selv. Har du spørsmål, send gjerne en mail på: hanntherese@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits